INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Zbogom, osnovna školo!

Došlo je vrijeme da još jedna generacija osmaša napusti našu osnovnu školu i pohrli u susret novim izazovima.

Prilika je to i za malo opušteniju atmosferu zadnjih dana nastave, a ova generacija je zaslužila malo oduška jer su doista bili sjajni cijelo vrijeme svoga osnovnoškolskog školovanja. Želimo im sreću u daljnjem školovanju i u životu i nek im osnovna škola ostane u lijepom sjećanju!

Devetnaest zvijezda

Od prvog razreda osnovne škole moju knjigu života počele su pisati neke druge osobe, osobe pred kojima sam se prvo stidjela, iako su bili moji vršnjaci, ali vrlo brzo su postali dio mog srca.

Svaki dan s tim ljudima je bio pun smijeha, a ponekad i prepreka koje smo prolazili zajedno, jedan uz drugoga. I tako su prolazili sati, dani, godine i došao je taj vrh osnovne škole, osmi razred. Svi znamo što dolazi na kraju tog najželjenijeg razreda. Dolazi rastanak jedne velike zajednice najboljih prijatelja. I znam, bit će suza koje nitko od nas neće moći sakriti, ali prijatelji moji to nije kraj našeg prijateljstva. Taj rastanak će nas još više povezati i sagraditi prijateljstvo jako poput bedema koje će braniti naša velika srca.

Kako kaže draga pjesma “svega će bit’, al’ prijatelja neće”, ja mislim suprotno. U našim životima će biti prijatelja jer ćemo nas devetnaest zvijezda ostati i dalje mala galaksija puna veselja čije će svjetlo i na različitim krajevima svijeta sjati istim sjajem.

Petra Bralić, 8. b

Free Joomla Lightbox Gallery