INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Prvaši u Maštogradu kemijskih pokusa

Kako male glavice prvaša već u ranom uzrastu zainteresirati za znanost i kemiju zna nastavnica Kemije, Biologije u Prirode u našoj školi Ivana Kadoić-Stojanov koja je učenicima 1.a razreda priredila zanimljiv sat prepun malih kućnih kemijskih pokusa.

U stvaranju maštovite atmosfre i spajanju znanosti i književnosti pripomogla joj je i školska knjižničarka Marijana Pavić koja je uz svaki pokus za učenike pripremila čitanje prigodnih dječjih pjesama i pričanje priča.

Na samom početku svi su učenici sjeli u svoje zamišljene taksije, vezali pojaseve i uz pjesmu Stanislava Femenića krenuli u Maštograd u kojem su ih čekale čarolije kemijskih pokusa iz kojih su nastajale zvijezde, crni i bijeli oblaci, duh iz vrećice čaja, duga i svijeća koju gasi nevidljivi plin. Na kraju su učenici sa svojom učiteljicom Bernardicom zapjevali pjesmu Učini hoki-poki te su svi zajedno otplesali hoki-poki ples. Vjerujemo da se u mnogima probudio duh znanstvenika ili znanstvenice te da će s jednakim oduševljenjem u sedmom razredu proučavati kemiju sa svojom učiteljicom.

 

Free Joomla Lightbox Gallery