INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Hvala Sedmom kontinentu!

Početkom travnja svi učenici naše škole posjetili su Kazalište lutaka Zadar gdje su održane projekcije igranih i dokumentarnih filmova za različite uzraste.

Nakon projekcije filma Mama, volim te razgovarali smo sa snimateljicom Bojanom BurnaćProjekcije je i ove godine omogućila udruga za promicanje filma i filmske umjetnosti Sedmi kontinent koja nas je i prošle godine oduševila svojim programom i omogućila besplatne projekcije i prijevoz do Zadra kao i susrete s profesionalnim filmskim djelatnicima.

Prvi i drugi razredi su gledali igrani film Crveni balon kojeg je režirao francuski redatelj Albert Lamourisu. U tome se filmu radi o dječaku i crvenom balonu.

Gledatelji iščekuju početak projekcije...Treći i četvrti razredi su gledali film Djeca raja. U tom se filmu radi o tome kako je dječak izgubio sestrine cipele i od straha od roditelja odlučio je da će svoje cipele dijeliti sa svojom sestrom. Film je režirao iranski redatelj Majid Majidi.

Peti i šesti razredi su gledali film Mama, volim te, latvijskog redatelja Janisa Nordis, a govori o odnosu majke i sina i o tome kako od male laži može nastati velika.

Sedmi i osmi razredi su jedini gledali dokumentarni film Ovisnik o internetu u kojem se radi o tri tinejdžera, njihovim roditeljima i zdravstvenim djelatnicima koji im žele pomoći da se riješe te navike. Poslije odgledanih filmova gostovali su filmski snimatelji, redatelji i kritičari koji su razgovarali s publikom, govorili o svom poslu i odgovarali na pitanja iz publike. Svi smo uživali u odličnim i kvalitetnim filmovima koji su dobili brojne nagrade za dječji film na svjetskim filmskim festivalima i koje nemamo priliku tako često gledati. Stoga zahvaljujemo Sedmom kontinentu te se nadamo da će s ovim vrijednim projekcijama nastaviti i ubuduće.

   

Maja Sikirić 5. a