INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Posjet Kneževoj palači

Učenici naše škole bili su u posjetu Kneževoj palači u Zadru.

Završavanjem projekta financiranog iz Europskih fondova „Obnova i turistička valorizacija kulturno-povijesnog kompleksa Kneževe palače“, vrijedan dio bogate povijesti grada Zadra, Kneževa palača, ponovno otvara svoja vrata za posjetitelje.

Lucija Sekula, muzejska pedagoginja, pozvala je učenike naše škole na organiziran edukativan program u prostoru Kneževe palače. U četvrtaka 16. veljače 2017. dvanaest učenika četvrtih razreda koji su uključeni u programa za darovite učenike posjetili su Kneževu palaču u Zadru u pratnji školske psihologinje.

Na dolasku u Muzej čekao nas je naš susretljivi vodič Domagoj Dražina s kojim smo krenuli u razgledavanje. Voditelj nam je ispričao i razne priče koju su izloženi predmeti donijeli sa sobom. Na putu prošlosti kroz postav Muzeja saznali smo brojne legende vezane uz bogatu povijest grada Zadra.

Također smo posjetili i izložbu „Godine stradanja“ vezanu za Domovinski rat.

Poslije razgledavanja, učenici su sudjelovali u edukativnoj radionici Mali kabineti čuda. Učenici su se najprije upoznali s pojmom kabineti čuda i s postavom izložbe. Nakon toga, u edukativnoj radionici, uz pripremljen materijal sami su izrađivali svoje kabinete čuda prema prethodno zadanim kriterijima (npr. prema boji). Za kraj su nacrtali neki motiv iz Muzeja po svojoj želji.

Učenici su bili jako zadovoljni posjetom Muzeju i slobodnim danom od školskih obaveza koji su svojim marljivim radom i zaslužili!

Psihologinja: Dragana Švenjak

Free Joomla Lightbox Gallery