INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Kviz čitanja - kviz bez gubitnika

Povodom obilježavanja Noći knjige u našoj školi održani su čitalački kvizovi između 5. a i 5. b razreda te 6. a i 6. b razreda.

Petaši su čitali lektiru Trojica u Trnju koju je napisao Pavao Pavličić. Svaka grupa smislila je dvadeset i tri pitanja, deset o sadržaju, pet rezervnih i osam pitanja o piscu. U 5. b razredu natjecali su se Iva Milanović, Bruna Šimunić, Filip Iglić, Ana Šimunić i Marko Šimunić. U 5. a razredu natjecali su se Ema Kačanić, Ante Šindija, Leonarda Lonić, Tereza Korčulanić i Lara Lordanić. Grupe su naizmjence postavljali pitanja jedni drugima. Navijači su navijali za svoj razred i atmosfera je bila jako vesela. Nakon puno pitanja i odgovora pobijedio je 5. a razred s malom prednošću. Za nagradu su pobjednici dobili zbirku pjesama naših učenika Okom naokolo, a učenici koji su izgubili dobili su zbirku pjesama Prvi koraci.

Također su se natjecali 6. a i 6. b razred koji su čitali knjigu Stjepana Tomaša Dobar dan, tata. Natjecatelji 6. a razreda su bili Mate Šindija, Mia Sorić, Lorena Sorić, Robert Pačkovski i Šime Kandić, a u 6. b razredu Korina Lepur, Estera Dundović, Ante Sorić, Valter Brkić i Petra Bugarija. Pobijedili su natjecatelji iz 6. a razred koji su pokazali zavidno znanje iz poznavanja sadržaja dok su se natjecatelji iz 6. b razreda istaknuli poznavanjem podataka o piscu i njegovom radu. Na kraju su snage u znanju nenadano odmjerili Dominik Sikirić i Samuel Šindija koji su si postavljali pitanja iz najnovijeg lektirnog djela Psima ulaz zabranjen Melite Rundek. Svi su natjecatelji nagrađeni zbirkama pjesama kao i petaši jer u ovom kvizu nema gubitnika – čitanjem možemo biti samo na dobitku!

Iva Milanović i Leona Lisica 5. b 

Free Joomla Lightbox Gallery