INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Terenska nastava osmaša: Vukovar

Vukovar!

Krenuli smo oko 10 sati ujutro. Vožnja autobusom je trajala

oko 8 sati s kratkim pauzama, a u autobusu je bio potpuni kaos: mnogi su bili na svojim mobitelima slušajući glazbu ili su tražili bežične baterije...a vozač nije bio prijateljskog raspoloženja.

Stigli smo oko 18 sati i smjestili se u hotel Dubrovnik. Dečki su odsjeli u veliku sobu na katu, a cure u prizemlju. Nakon kratkog odmora sišli smo u kantinu na večeru (za večeru je bio poslužen mesni rižoto sa salatom) i kratku šetnju gradom. Krenuli smo spavati oko 23 sata, svjetla su se ugasila točno u ponoć, ali na našim očima nije bilo sna. Cijelu noć smo se zezali, pričali, pojeli sve što je bilo u torbama....

Sutradan smo svi u 7 bili na nogama i spremni za pokret. Nakon doručka pogledali smo kratak video o stanovnicima Vukovara koji nisu napustili grad, njihove patnje i ogromne gubitke. Autobusom smo krenuli prema crkvi gdje smo vidjeli kip Isusa Krista bez ruku i nogu, a to nam je bio dokaz da je Isus s nama bio i u najtežim trenucima.

Posjetili smo Memorijalni centar Domovinskog rata, Vukovarsku bolnicu, Ovčaru te poslušali predavanja o tijeku Domovinskog rata i borbama za Vukovar. Kada smo poslušali sva predavanja sudjelovali smo na kvizu. Našu školu su predstavljali Cvita Sorić i Bruno Grgić koji su osvojili prvo mjesto. Kroz dvoranu su se čuli uzvici veselja i ponosa!

Navečer smo se vratili u hotel gdje je krenulo veliko spremanje za disko, spremale smo se točno 2 sata i preskočile večeru! Disko dvorana je bila na velikom brodu usidrenom uz obalu Dunava u središtu Vukovara. Pjevali smo i plesali dugo u noć.

Sutradan smo krenuli kući prepuni dojmova, dobrog raspoloženja i crvenih tragova od uboda komaraca!

 

                                                                                                                                                                                                                                                                            8.c